Utklasset Vålerenga

HamKams G16-lag senket Vålerengas utvalgte hele 6-1 under NM-kampen på Briskeby onsdag kveld:

HamKam G16 - Vålerenga G16 6-1 (3-0);

Briskeby Stadion, G16 mellomrunde Telenor Cup Øst-Norge

Scoringer: 1-0 Olav Dobloug Mengshoel (24`), 2-0 Olav Dobloug Mengshoel (29`), 3-0 Markus Østerud (32`), 4-0 Alan Cocoyo Cole (43`), 5-0 Markus Østerud (50`), 5-1 Emilian Pettersen (63`) og 6-1 Martin Dobloug Rasen, straffe (72`).

Gult kort:  Alexander Svensen Ordal (Vålerenga)

HamKam (4-4-2); Karim Hatem Abushammala - Ravn Loe (Isak Andersen 60), Matheus Brenne, Lukas Holter Busterud (Tinius Schjetne 65), Amund Murstad Vaagan - Martin Dobloug Rasen(K), Oliver Sundberg, Finlay Knox, Markus Østerud (Markus Opsahl 65) - Alan Cole (Dylan Twiddy 60), Olav Dobloug Mengshoel (Magnus Hegrenæs 40).

------------------------------

Det var duket til fest da Vålerenga G16 kom på besøk på Briskeby. De 240 (+-) fremmøtte tilskuerne skapte god stemning på tribunen og sørget for en fin atmosfære rundt kampen.

Før kampen hadde trenerteamet og spillerne lagt planen om å starte i høyt press å plage Vålerenga fra start av. Et ballsikkert Vålerenga lag klarte å spille av presset til å begynne med og fikk kampen inn i sitt spor. HamKam-trener, Andreas "Mourinho" Gulbrandsen fikk jaget gutta opp i press slik at HamKam spiste seg mer inn i kampen. Sakte men sikkert så tok HamKam mer og mer over, og i det 24. spilleminutt kom dagens første scoring ved Olav Dobloug Mengshoel. Fantastisk scoring av Hamar-gutten.

Olav ga seg ikke og kun noen minutter senere doblet han HamKam ledelsen etter flott spill av Kammas unggutter. Da Markus Østerud økte ledelsen til 3-0 med kun ti miinutters mellomrom mellom scoring en og tre var kampen mer eller mindre avgjort før førsteomgangen var ferdigspilt

Laget og trenerteamet ble enige om å fortsette trykket hjemmelaget hadde også i 2.omgang og samtidig jakte flere scoringer. Inn kom en frisk Magnus Hegrenæs som skapte mye ugagn på kanten og satte opp en rekke farligheter. Både Alan Cole, Markus Østerud og Martin Rasen skulle få sine scoringer hver før kampen ble blåst av. Utover 2.omgangen fikk ungguttene Dylan Twiddy, Markus Opsahl, Tinius Schjetne og Isak Andersen vist hva som bor i dem på fotballbanen.

Trenerteamet var stolte av guttenes prestasjoner og avansement i NM. De tok seg naturligvis tid til litt velforjtent skryt etter kampen:

- Veldig gøy å se ketchup-effekten i dag. Mye av det vi har trent på viste seg endelig i praksis og vi får noen herlige scoringer. Der hvor vi kanskje har hatt litt stang ut i det siste, så satt det endelig i dag. Herlig lagsprestasjon fra bakerste mann til angriperne hvor alle leverer flere gode prestasjoner i en fin kamp, sier assistenttrener Sondre Mediås til hamkam.no etter kampen.