Ventetida for Gatelaget er endelig over!

(Raufoss - HamKam 0-7): 3. mars 2020 spilte HamKam miniturnering i LSK-hallen. Siden har laget ikke fått lov til å spille kamper, før porten til kampparadis stod på vidt gap på Nammo stadion torsdag formiddag. Nystartede Raufoss inviterte og sammen laget de fotballfest.

Det var en spent gjeng som passerte Mjøsbrua i minibuss torsdag formiddag. Fem av 11 Kamma-spillere var nemlig debutanter på Gatelaget og nervene lå som et lavt skydekke på en ellers glovarm sommerdag.

At det var Raufoss som stod på andre banehalvdelen var utelukkende hyggelig. Det er mulig at A-lagene våre rivaliserer på de fleste områder, men som nystartet gatelag tar HamKam selvsagt imot Raufoss med åpner armer. Og dersom noen lurer på om tilbudet har fått en god start på andre siden av Mjøsa, kan dere jo kikke på bildet over. Vakrere blir ikke fotballen og bedre blir ikke forholdet mellom våre to klubber. Over 20 spillere totalt møttes til fotball og felles mat etter kampen.

Sportslig var kampen som de fleste kamper i serien for Gatelag. Raufoss var imponerende solide etter kort tid sammen og før pause var kampen både jevn og sjanserik begge veger.

ENDELIG: Aleks og keeper-Kjell fikk endelig spille kamp igjen. Foto: Knut Befring.
ENDELIG: Aleks og keeper-Kjell fikk endelig spille kamp igjen. Foto: Knut Befring.

Etter pause ble naturligvis Raufoss slitne og Kamma fikk vist at laget både er godt trent, jobber godt sammen og spiller fair fotball. Og aller bakerst stod en småsvett keeper-Kjell som en levende vegg og nektet hissige hjemmespillere sin første scoring i kamp.

Alle de fem debutantene leverte en veldig fin kamp mot Raufoss. Flere av dem klaget på høyt stressnivå før kampen startet, men smilene etter matchen fortalte at det aller meste av frykten var ubegrunnet og at fotball for Gatelaget i all hovedsak er artig. Fryktelig artig.

- Laget vårt er inne i en veldig god periode. Vi har mange spillere på trening hver eneste uke og når nå kampene kommer i gang blir treningsuka enda mer attraktiv, sier selvutnevnt manager, Kai Kristiansen, som forteller kort om de 11 som etter pause sikret seieren mot Raufoss.

Debutanten Etienne. Foto: Knut Befring.
Debutanten Etienne. Foto: Knut Befring.

- Vi skulle egentlig ha vært enda flere spillere med på kamp, men av ulike godkjente årsaker reiste vi med en tropp som består av spillere som trener stabilt og ofte. Halvparten av troppen i dag er rutinerte gutter som har vært med lenge, men den andre halvparten er forholdsvis ferske spillere. Felles for alle er at de bidrar positivt i laget vårt. Og da blir plutselig alle litt bedre, sier laglederen før han ruslet inn for et måltid mat etter kampen.

- Du verden hvor vi har savnet dette, smilte Kamma-gutta og forsynte seg med hamburger før de slo fast at Raufoss har kommet lenger enn Kamma da vi var nystartede.

Pål Stensrud scoret kampens siste mål. Foto: Knut Befring.
Pål Stensrud scoret kampens siste mål. Foto: Knut Befring.

- Vår første kamp var mot Sandefjord på Marienlyst i Drammen høsten 2017. Den kampen tapte vi 31-1, humrer Kjell, Aleks og Kim som alle var med på Kammas aller første møte med Gatelagene i Norge.

Disse spilte den historiske kampen mot Raufoss: Kjell, Kim, Aleks, Kristoffer, Meta (3), Etienne, Pål (1), Ace (1), Emil, Jan Willy og Eirik. Den siste scoringen ble satt inn av en god, men akkurat da uheldig Raufoss-spiller.

 

Annonse fra Obos-ligaen: