Videre til 2. runde

HamKam tok seg greit videre til 2. runde av NM for menn 2023 etter en solid 5-0-seier på Nybergsund stadion onsdag kveld. På bildet har Henrik Udahl nettopp satt inn et av sine tre mål:

Nybergsund - HamKam 0-5 (0-4);

Nybergsund stadion, 1. runde NM Menn 2023

Scoringer: 0-1 Henrik Udahl (22`), 0-2 Henrik Udahl (24`), 0-3 Rasmus Wiedesheim-Paul (35`), 0-4 Fredrik Sjølstad (44`), 0-5 Henrik Udahl (51`).

Dommer: Johan William Grundt, Eidskog Fotball

Gult kort: Mats Botten Breum (Nybergsund)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Marcus Sandberg - Halvor Rødølen Opsahl, Fredrik Sjølstad (Benjamin Thoresen Faraas 62), Brynjar Ingi Bjarnason - Amin Nouri (Aleksander Melgalvis 62), Oliver Kjærgaard, Kobe Hernandez-Foster (Tore André Sørås 62), William Kurtovic (John Olav Norheim 46), Vegard Kongsro - Rasmus Wiedesheim.Paul, Henrik Udahl (Jonas Enkerud 62).

----------------------

Gjestene fra Hamar startet kampen oppskriftsmessig og tok kommandoen umiddelbart. To hjørnespark etter to minutter ga likevel ingen avkastning.

Etter en heading i tverrliggeren og en som sniker seg over målet så fikk Henrik Udahl endelig uttelling etter 22 spilleminutter.

Et langt innkast havner i fanget på toppscoreren, angriperen tar en kjapp vending før han triller ballen tilbake i hjørnet hvor ballen kom fra med venstrefoten.

Kun 1,5 minutt senere doblet samme mann ledelsen. Oliver Kjærgaard spiller Udahl fint gjennom alene med keeper hvor Henrik setter ballen kontrollert inn i lengste hjørnet.

Dagens spissmakker ville ikke være noe dårligere. Rasmus Wiedesheim-Paul er sikker også han alene med keeper etter å ha blitt spilt fri av Vegard Kongsro.

Minuttet før slutt slår Oliver Kjærgaard inn et hjørnespark som finner veien til Fredrik Sjølstads hode. Ballen finner deretter veien til nettmaskene i en fin bue over Nybergsund-keeperen.

Seks minutter ut i andre omgang setter Henrik Udahl sitt og Kammas siste for kampen da han blir spilt fri fra Amin Nouri før han snur seg rundt og avslutter med venstrefoten. Ballen triller rolig inn i lengste hjørnet.

Det målet ble som nevnt kampens siste, men det ble skapt nok sjanser også de siste førti minuttene til at målprotokollen kunne blitt fylt på ytterligere. Men fem mål var nok og Hamarkameratene er klare for neste runde av NM 2023.