Videre til 3. runde - møter Egersund

HamKam tok seg videre til 3. runde etter 4-2-seier over Elverum onsdag kveld:

Elverum - HamKam 2-4 (1-3);

Sentralidrettsplassen Elverum, 2. runde av NM 2024

Scoringer: 1-0 Farzam Dadras (10`), 1-1 Oliver Kjærgaard (20`), 1-2 Niklas Ødegård (25`), 1-3 Niklas Ødegård (35`), 1-4 Pål Alexander Kirkevold (78`), 2-4 Youssef Alhajjar (82`).

Dommer: Stian Røvig Sletner, Rustad Abildsø SK

Gult kort: Jan Marius Høiby, Espen Olsen (Elverum).

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Alexander Nilsson - Brynjar Ingi Bjarnason, John Olav Norheim, Sam Rogers - Gard Simenstad (Snorre Strand Nilsen 46), Niklas Ødegård (Jonas Rasen 62), Tore André Sørås, Oliver Kjærgaard (William Osnes-Ringen 46), Vidar Ari Jónsson - Henrik Udahl (Pål Alexander Kirkevold 70), Julian Gonstad.

------------------------------

Det var duket for en ny cupfest for Kameratene da turen gikk til Elverum for norgesmesterskapets andre runde. De helgrønne startet kampen godt og spilte mye ball på Elverums banehalvdel tidlig. Likevel var det hjemmelaget som skulle ta ledelsen først.

Tidligere HamKam-spiller, Farzam Dadras stilte opp for å ta et frispark fra tjue meter. Skuddet var velplassert nede ved stolperoten og lurte seg inn i nettet bak Alexander Nilsson i Kamma-buret.

Det skulle ikke ta mange minuttene før det var balanse i regnskapet da Oliver Kjærgaard blir spilt fint gjennom alene med keeper. Dansken er sikker alene med Elverum-keeperen.

Så tar Niklas Ødegård ansvar. Den Molde-innleide indreløperen avslutter godt fra distanse ved to anledninger, og begge skuddene sniker seg inn i lengste hjørnet. Det ble også pauseresultatet.

Etter pause ble Kamma tildelt et straffespark etter at Henrik Udahl ble nektet å få avsluttet alene med keeper. Udahl tok selv straffen og lurte keeperen feil vei. Dessverre for angriperen snek ballen seg utenfor stolpen.

Tolv minutter før slutt flikker innbytter Pål Alexander Kirkevold inn ballen etter et godt slått innlegg fra høyresiden.

Hjemmelaget avsluttet kveldens cupkamp med et trøstemål etter at Youssef Alhajjar kriger ballen i nettet.

Onsdag kveld ble også trekningen utført, og der ble det klart at Kamma møter Egersund på bortebane neste uke.