Viktig info vedr. pyroteknikk

Norsk fotball jobber nå i fellesskap for å få bruk av eksempelvis bluss, røyk og blinkere inn i trygge og lovlige former.

Annonse:

Vi tror at dette best oppnås gjennom tett samarbeid på tvers av supportere, fotballklubber og lokale myndigheter. For at det samarbeidet skal bli mulig over hele landet, trenger toppfotballen en dispensasjon fra forskriften om bruk av pyroteknikk. Med god hjelp fra supportere, SLOer og hverandre, har norske toppklubber laget et felles rammeverk for bruk av pyroteknikk på tribunen, som de vil søke å etterleve i fellesskap.

Vi håper å få gjennomslag for en dispensasjon i forskriften om bruk av pyroteknikk, som NFF, NTF/ klubbene og NSA har stilt seg bak. Vi skal ikke ha ulykker på våre kamper.

Første steg på veien er at våre fantastiske supportere sørger for at eventuell bruk av pyro i 2024 blir mer kontrollert og moderat enn i fjor allerede fra første serierunde. Det gjør at risikonivået tas ned, og at utgangspunktet for dialog med myndighetene blir best mulig.

Jobbe sammen for en bedre kampopplevelse

- Det er veldig positivt at NFF, NTF og klubbene ønsker å gjøre bruk av pyroteknikk lovlig på en trygg og god måte for publikum. Derfor er det spesielt viktig at vi i år følger de retningslinjene som er satt for å unngå uønskede hendelser, sier HamKams SLO, Rune Sandvik til hamkam.no.

Leder i Briskebybanden, Simen Brænden Mortensen er fornøyd med at nye rammevilkår skal på plass.

- Dette er svært gledelig. Pyro er blitt en viktig del av norsk tribunekultur. Dette er et resultat av langvarig jobbing mellom supporterne og NFF. Når vi har en ramme å forholde oss til, blir fyring mye tryggere for alle parter, sier Mortensen før han understreker;

- Så er ikke dette arbeidet ferdig. Rammene kan utvides og innskrenkes og i verste fall fjernes. Derfor er det viktig å stille seg bak det gode arbeidet som nå er gjort, og ikke umiddelbart gå i berserkermodus. Dette blir bra, avslutter supporterlederen.


 

 

Annonse fra Eliteserien: