Viktig trepoenger mot Jerv

Det ble en etterlengtet og god trepoenger hjemme mot Jerv søndag ettermiddag:

HamKam - FK Jerv 2-1 (1-0);

Briskeby, 24. serierunden av Eliteserien 2022

Scoringer: 1-0 Aleksander Melgalvis (28`), 2-0 Aleksander Melgalvis (49`), 2-1 Mathias Wichmann (63`).

Dommer: Marius Lien, Fossum IF Skien

Gult kort: Amin Nouri, Hasan Kurucay (HamKam), Ask Tjærandsen-Skau (FK Jerv)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-5-2); Lars Larsson Jendal - Halvor Rødølen Opsahl, Hasan Kurucay, Vetle Skjærvik - Aleksander Melgalvis, Fredrik Sjølstad (Kobe Hernandez-Foster 17), Morten Bjørlo, Kristian Lønstad Onsrud (Emil Sildnes 67) , Amin Nouri - Pål Alexander Kirkevold (Victor Lind 76), Marcus Pedersen (Jonas Enkerud 46).

----------------------

HamKam gikk hardt ut og skapte flere gode muligheter for å ta ledelsen allerede før 10 minutter var spilt. Marcus Pedersen og Pål Alexander Kirkevold var begge farlige frempå.

Etter 28 minutter finner en god dødball fra Morten Bjørlo frem til pannebrasken til Aleksander Melgalvis som sendte hjemmelaget fortjent opp i 1-0 ledelse til stor glede på Briskeby.

Pål er også nære på å øke sjansen fem minutter før pause. Jerv har et par farlige kontringer, men Jendal i buret og Kamma-forsvaret sørget for å holde ballen unna eget nett.

Aleksander Melgalvis sørger for en drømmeåpning på andre omgang da han kjører en reprise på det motsatte oppgjøret nede i Grimstad. Pål Alexander Kirkevold slår inn fra venstresiden. På bakerste kommer kapteinen og bredsider ballen i nærmeste hjørnet på helvolley.

Med drøye tretti minutter igjen på kampuret skyter danske Mathias Wichmann fra 23 meter. Innbytteren treffer innsiden av stolpen og inn bak en sjanseløs Jendal i Kamma-buret.

Etter dette presser bortelaget på for en utlikning, men Kamma-forsvaret og Eliteserie-debutant, Lars Jendal, holder unna og sørger for tre særdeles viktige poeng i kampen om Eliteserien 2023.

Intervju med Lars, Aleksander og Tom kommer på hjemmesiden i morgen.