- WANG har betydd mye

Mange fotballspillere har kombinert skolegang på WANG og spill i HamKam. Noen er i starten av en stor karriere, mens andre allerede er proffe i utlandet.

Annonse:

På bildet ser du fem WANG-elever som er med ned på denne ukens treningsleir i Marbella. Fra venste bak står Kasper Nordhagen, Oskar Sangnes og Leo Haug Utkilen. Foran fra venstre sitter Julian Gonstad og William Osnes-Ringen og jobber med skoleoppgaver.

Chris Twiddy er både sportssjef for guttefotballen på WANG Toppidrett Hamar og team manager for HamKams a-lag. Han understreker viktigheten av det å kunne kombinere skole med et liv i toppidretten.

- Det viktigste med WANG-konseptet er å kunne kombinere skole og idrett på en best mulig måte. Skolen legger til rette for at man skal kunne bli god både på skolen og i idretten. Skolen er knyttet til veldig gode trenere og lærere som forstår viktigheten av å tilrettelegge for idretten.


Følges tett opp individuelt


- Skolen har ansatte som følger opp de som er mye borte fra skoletimer i forbindelse treninger og kamper. Et eksempel er Julian Gonstad hos oss som får individuelt tilrettelagt oppfølging i det daglige, og spesielt når han er bortreist på treningingsleir. 

Benjamin Faraas ble solgt til Club Brugge og flyttet til Belgia i fjor, men fullfører utdanningsløpet på WANG. Det er helt uproblematisk med riktig tilrettelegging.

- Benjamin følges opp på samme måte som Julian Gonstad. Kontaktlærer følger ham tett opp, og han får ukeplan hver uke med innleveringer og oppgaver. Ved behov kan eleven ta kontakt med skolen når som helst. Personlig har jeg selv vært nede i Belgia og fulgt ham opp.

Kontinuitet i hverdagen
 

- Det som skiller ut WANG Hamar fra andre skoler er at alle ansatte trenere i WANG fotball også er trenere i HamKam. Det er viktig i forhold til belastning og læring. Da har du den samme personen å forholde deg til både på skolen og trening, noe som gjør at elevens behov blir ivaretatt best mulig både skole- og treningsmessig.

Julian Gonstad
Julian Gonstad

17 år gamle Julian Gonstad er en av spillerne i dagens HamKam-stall som kombinerer skolegang på WANG og toppfotball i HamKam.

- Det er veldig bra tilrettelegging. Jeg får tid til å drive med det jeg elsker mest med fotballen, og får lagt opp oppgaver og vurderinger til når jeg er på skolen og hjemme. De legger til rette for at jeg kan gjøre det best mulig både på trening og på skolen.

Gonstad har i år vært på treningsleir i Tyrkia og Marbella med HamKam. Det har ikke vært noen hindring fra å følge opplegget på skolen.

- Det forventes at man gjør oppgavene sine. De legger ut et opplegg så jeg kan følge med på det de driver med i timene på skolen fra der jeg er. Jeg bruker fritiden mellom økter og kamper til å jobbe med skole.
 

Bra læringsmiljø

 

- Alle er innstilte på å gjøre det bra på skolen selv om de satser på idretten sin.

— Julian Gonstad, HamKam
Selv om man bedriver idretten sin i kombinasjon med skole, mener 17-åringen fra Skreia at skolen ikke blir nedprioritert av den grunn.

- Det er et bra nivå på skolen. Jeg føler at alle er innstilte på å gjøre det bra på skolen selv om de satser på idretten sin. Det er lærere som har levd livet i toppidretten som har mye å komme med og gir oss gode samtaler. Jeg har jobbet med ting som jeg føler jeg ellers ikke ville jobbet med, så jeg føler jeg har utviklet meg mye, sier unggutten som nå har blitt en permanent del av HamKams A-stall. 

Mange må flytte for å kunne skreddersy et liv som skoleelev og toppidrettsutøver. Det har ikke vært noe problem for den lovende angrepsspilleren.

- Det har gått veldig bra å flytte til Hamar. Det har vært en fin overgang og jeg har tilpasset meg godt. Jeg har blitt godt mottatt av alle både på skolen og i HamKam, så jeg er veldig fornøyd med hverdagen jeg har nå,  avslutter en fornøyd Julian Gonstad, som denne uken på ny ble tatt ut på Norges G18-landslag.

Simen Bolkan Nordli for HamKam
Simen Bolkan Nordli for HamKam

- Wang har betydd mye for meg.

— Simen Bolkan Nordli, Randers FC
En annen tidligere WANG-elev som i dag lever profflivet i utlandet er Simen Bolkan Nordli. Ottestad-gutten lovpriser opplegget som gjorde at han kunne kombinere satsingen på fotball og skole.

- Wang har betydd mye for meg. Jeg lærte ekstremt mye om det å drive toppidrett og hva som kreves i hverdagen. Jeg hadde nok aldri kommet meg gjennom en vanlig videregående skole med alt fraværet jeg hadde i forbindelse med spill på klubb og landslag. Tilretteleggingen var helt avgjørende, sier Bolkan Nordli til hamkam.no.


Ønsker du informasjon? Se skolens brosjyre HER eller sjekk ut  WANG Toppidrett Hamar

wang-toppidrett-2.png

 

Annonse fra Eliteserien: