- God prestasjon

VIDEO: Det ble seier også i årets siste hjemmekamp. Kristian Eriksen ble matchvinner i 1-0-seieren. Hør hva matchvinneren, Geir Frigård og Steinar Strømnes hadde å si etter at jubelen hadde lagt seg på Briskeby:

HamKam - Fredrikstad 1-0 (0-0);

Briskeby, OBOS-ligaen serierunde 29

Scoringer: 1-0 Kristian Eriksen (56`).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad IL

Gult kort: Emil Sildnes, Niklas Rekdal (HamKam)

Rødt kort: Ingen.

HamKam (3-4-3); Nicholas Hagen - Sam Rogers, Steinar Strømnes (Hasan Kurucay, 55 min.), Halvor Rødølen Opsahl - Aleksander Melgalvis, Kristian Lønstad Onsrud, Morten Bjørlo (Theo Bair, 89 min.), Rasmus Lindkvist - Kristian Eriksen, Jonas Enkerud, Emil Sildnes (Niklas Rekdal, 85 min.).

----------------------------------

Rammene var gode og alt lå til rette for en god fotballkamp foran nesten 4000 tilskuere. En god gjeng fra plankebyen hadde også funnet veien til Hamar og var med på å lage en god atmosfære.

HamKam viste ingen nåde til et bortelag som sto æresvakter på vei inn på kunstgresset på Briskeby. Allerede fra start av var hjemmelaget aggressive i presset og skapte jevnt over gode muligheter gjennom hele den første omgangen. Bortelaget slet med å trenge gjennom et kompakt hjemmelag før Henrik Kjelsrud Johansen fikk en stor mulighet kort tid før pause, men skuddet fra 12 meter gikk på utsiden av stolpen,

Grønnbuksene tok også kommandoen fra start av i andre omgang, og det var like ved at HamKam tok ledelsen etter et par gigantiske sjanser de første minuttene.

Steinar Strømnes måtte forlate kunstgresset på Briskeby, for siste gang, etter ti minutter med en skade. Før kampen ble det kjent at Steinar legger opp etter Grorud-kampen 27. november.

Kun minuttet etter at kapteinen forlot banen fikk han god grunn til å juble i Recaro-setene på Briskeby. Kristian Eriksen får til slutt skutt med venstrefoten fra 15 meter etter litt klabb og babb inne i feltet. Ballen sniker seg inn i lengste, utagbart for FFK-keeper, Håvar Jenssen, og jubelen sto i taket på Briskeby.

Et solid HamKam-forsvar sørget for at FFK aldri kom til noen spesielt store målsjanser i andre omgang, og Hasan Kurucay som erstattet nevnte Strømnes hadde god kontroll på den store og sterke FFK-angriperen, Kjelsrud Johansen.

Det ble 1-0 seier og pokalutdeling foran 3800 fantastiske hjemmesupportere, med gullkonfett og fyrverkeri.