J17 Norge i klubbdrakter 24

HamKam-spillere klare for EM J17

I morgen starter EM for J17 i Malmø, Sverige. Her er HamKam godt representert med Linnea Moen og Ina Andreassen, som skal måle krefter mot England, Frankrike og vertsnasjonen Sverige.

Annonse:

HamKam Kvinner har i hele sin 16 måneder lange levetid hatt landslagsspillere i årgangen født 2007. Ina Andreassen og Selma Bakke har vært med siden oppstart på J15-landslaget, og Linnea Moen utviklet seg så raskt i fjor vinter at også hun gjorde seg fortjent til landslagsplass. Siden har de tre vært markante skikkelser for et lag som i midten av mars sikret EM-deltakelse gjennom kvalikspill på hjemmebane mot henholdsvis Sveits (2-1), Wales (1-1) og Sverige (1-0). Etter Selma Bakkes ufrivillige pause fra fotballen, blir det kun Linnea og Ina som representerer Kamma med flagget på brystet (les mer: https://www.hamkam.no/nyheter/selma-bakke-ute-en-periode-for-utredning-av-hjertefeil).

Mesterskapet avholdes hos nabo Sverige, i Malmø-regionen, nå 1.-19.mai. Norge har fått en tøff gruppe, og skal måle krefter mot stornasjoner som England, Frankrike og vertsnasjonen Sverige. Kampene kan du se direkte på stadion, eller på NRK, som sender kampene.

Jubelbilde J17 24.jpg
I flunkende nye drakter, gjør Norge seg klare til å juble i Sverige

Landslagstrener Børje Sørensen har fulgt kullet i lengre tid. Nå er de godt i gang med forberedelsene, og målsetningen er satt:

- For oss handler det om to perspektiver. Vår målsetning er semifinale i et konkurranseperspektiv, og dermed retten til å spille for en VM-plass senere i år. Det handler om å skaffe laget og spillerne mest mulig kamper og med det møte med et mangfold av fotballkulturer og stiler. Fordi det handler om utviklingsperspektivet for spillerne. Det ville være en kjempefordel å spille mesterskap og samtidig hevde seg hver gang det er mulig, for det ivaretar viktige erfaringer for spillerne i deres utvikling.

Det har etter hvert blitt en vane at flere HamKam-spillere er å se i uttakstroppene til 2007-kullet. De spilte mot sterk motstand våren i fjor, gikk på noen smeller, men gjorde seg noen erfaringer og nye referanser mot nasjoner som USA, Japan og Mexico. De vant Åpent Nordisk Mesterskap i fjor sommer, da de slo Nederland i finalen. Børje fortsetter med følgende om de to Kamma-representantene, og igjen er utviklingsperspektivet i fokus:

- HamKam har med to spillere som har prestert tidligere i «store kamper». Det kan de gjøre igjen og bidra til lagets prestasjonskraft. Dette handler om reisen mot å bli en toppspiller til slutt – nasjonalt og internasjonalt. Det krever evne til å håndtere anledningen, mestre kampen og sin kamp i kampen i sin posisjon. Linnea og Ina har gode forutsetninger for å bidra til at våre mål oppfylles her nede. Så må de selv gjøre jobben, og det er ofte enklere om laget – kollektivet - fungerer.

Landslagssjefen, som kombinerer landslagsjobben med jobb som spillerutvikler (KA) i kretsen NFF Hålogaland, sender også noen varme tanker til Selma Bakke som må se kampene fra sofa og tribune.

- Det er leit å erkjenne at vi mister spilleren og mennesket Selma Bakke i dette mesterskapet. Hele Norge J17 hilser og ønsker henne lykke til. Vi skal gi «ALT FOR NORGE», og det er Selma en del av.

Ina og Linnea har nå gjennomført noen gode økter, og skal i dag lørdag gjøre de siste forberedelser før alvoret begynner i morgen 5.mai på Klostergarden utenfor Malmö. Jentene selv gleder seg til å få oppleve et mesterskap for fedrelandet:

- Jeg har gledet meg til dette lenge. Det er stort å få spille mesterskap med flagget på brystet, og få bryne seg på de aller beste landene og spillerne i Europa, sier Ina Andreassen fra hotellet i Malmö.

Nor J17 Ina-kort.jpg
Ina R. Andreassen klar for å utfordre stor-nasjonene

Også lagvenninnen Linnea, som til daglig deler leilighet på Hamar med Ina, stemmer i:

- Det å spille for landslaget har vært en drøm, og få spille EM-sluttspill blir veldig spennende. Jeg gleder meg til å møte nye lag og få matche seg mot de beste lagene i Europa.

Nor J17 Linnea-kort.jpg
Linnea Moen ser frem mot EM-start

HamKam som klubb er opptatt av å utvikle gode fotballspillere. En anerkjennelse på dette er å produsere landslagsspillere.

  • Dette er stort for jentene og oss som klubb. En anerkjennelse på at jobben som spillerne legger ned fungerer, og at vi har ei ramme rundt spillerne som bidrar til utvikling. Det å holde seg i en landslagstropp over flere år, vitner om at våre tre representanter har evnet å ta steg undervegs. Her får jentene vital erfaring, for det mange kanskje ikke er klar over, er at UEFA bruker mesterskapene på aldersbestemt nivå til å øve på rutiner – på lik linje som seniormesterskapene. Det er noe høytidsstemt over dette. At vi som klubb har spillere som drar med seg slike erfaringer, er viktig for oss og vårt prosjekt, og vi er stolte tilskuere i Malmø, forteller sportssjef Marius A. Overmo, som selv har bronsje for J17 og sølv for J19.

Slik spilles kampene:

  • England – Norge, søndag 5.mai kl 13.00 – Klostergarden / NRK
  • Norge – Frankrike, onsdag 8.mai kl 15.30 – Malmö Idrottsplats / NRK
  • Norge – Sverige, lørdag 11.mai kl 15.30 – Malmö Idrottsplats / NRK
EM-kamper J17 24.jpg

HamKam Kvinner er også representert på tribuna og skal heie Norge fram til seier i siste gruppespillskamp mot Sverige.

Heia Kamma & Norge!

Annonse fra Eliteserien: